Qigong

Ton bezig met Qigong

 Qigong is een in China ontwikkelde meditatieve bewegingsleer.

De bewegingen van Qigong stimuleren de gezondheid van lichaam en geest. Ze zijn gericht op het doorstromen van energie en het ontwikkelen van innerlijke kracht.

De bewegingen zijn eenvoudig te leren en hebben snel effect. Ze stimuleren het zelfgenezend vermogen. Vergroten je concentratie, verlagen stress, je ontspant en komt tot rust. Je immuunsysteem verbetert doordat je energie vrij door je lichaam kan stromen. Daardoor hef je blokkades op en voel je je vitaler, waardoor een basis wordt gelegd voor een betere gezondheid.

Wat doet Qigong?

Omdat we door o.a. drukte, spanning, zorgen en trauma’s uit ons evenwicht worden gebracht, wordt ons welbevinden ondermijnd, met als gevolg dat onze energie uitgeput raakt en we ons moe, ziek of depressief gaan voelen.

 Qigong kan dan je lichaam en geest weer tot rust en in harmonie brengen.

Het is een relatief eenvoudige en effectieve meditatieve bewegingsvorm voor iedereen.

Het verbetert de gezondheid en bevordert de innerlijke rust, kracht en energie en werkt zeer effectief bij diverse klachten, waaronder stress, chronische vermoeidheid, rugpijn enz.

Het versterkt het immuun systeem waardoor je minder snel ziek wordt en wanneer dat toch gebeurt zul je sneller herstellen. In het dagelijks leven zul je hierdoor levenslustiger en vitaler worden. En bovenal is het gewoon heel plezierig om de oefeningen te doen.

De cursus Qigong bestaat uit vijentwintig lessen van anderhalf uur.

Iedere les begint met 25 minuten Zen meditatie, gevold door een korte pauze. Daarna één uur Qigong.
Lees verder onder cursussen.